Winkelwagen Uw account Betaalinfo Algemene voorwaarden

Vioolbouwers, wie zijn wij?

Achter Snaarwijzer.nl is ruim 25 jaar ervaring in de vioolbouwwereld aanwezig! Vioolbouwer Michael van Berkum en zijn vrouw Ina werken in een atelier in Zutphen.

In hun werkplaats kunt u terecht voor:

  • nieuwbouw van violen, altviolen en celli.
  • restauratie van instrumenten.
  • reparatie van instrumenten en beharing van strijkstokken.
  • klankanalyse.
  • verhuur van violen, altviolen en celli.
  • in- en verkoop van strijkinstrumenten.
  • verkoop van accessoires.

Dankzij internet kunnen wij u onze expertise rechtstreeks aanbieden. Wij hebben een uitgebreid snaarassortiment en kunnen dat goedkoper aanbieden dan andere internetbedrijven. Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we over praten.

Snaaranalyse

In de afgelopen vijf jaar is de snaaranalyse van strijkinstrumenten die wij verzorgen zeer populair geworden. Veel goed opgetuigde instrumenten presteren maar matig door een verkeerde snaarkeuze.

We doen graag een snaaranalyse voor u!

Eerst luisteren we naar uw wensen en zoeken vervolgens naar passende snaren. Daar ligt onze deskundigheid. U bespeelt het instrument. Gewoonlijk klinkt een snaar pas goed na enige tijd spelen. Dit wordt herhaald tot we de juiste snaar voor u vinden en gaan dan over naar de volgende. Er is tijd en ruimte om snaren uit te proberen zodat u tevreden naar huis terug gaat.

Een snaaranalyse bestaat uit selecteren, adviseren, opspannen en weer afspannen van snaren. Dat brengt tijd en ook kosten met zich mee. We maken graag eerst een offerte voor u. Voor een afspraak kunt u direct met onze werkplaats bellen op tel. 0575-519769.


Reactie van een cellist: “Het leek wel alsof ik een nieuw instrument had.


“Ik had een bijzondere ervaring met Vioolbouwer Michael van Berkum. Hij hielp me bij het vinden van de snaren die het beste bij mijn cello paste. Omdat hij de karakteristieken van de snaar kent, gaf hij een prima advies! Ik heb op een heel doeltreffende manier een optimale combinatie van snaren gevonden. Het leek wel alsof ik een nieuw instrument had. Er zitten nu snaren op van twee verschillende merken en van vier verschillende typen. Voor mij was zijn advies zeer de moeite waard. Het is een eenmalige investering, want nu ik weet welke snaren voor mijn instrument de beste zijn. Deze snaren blijf ik voortaan natuurlijk gebruiken. Het was de reis naar Zutphen zeker waard!”

Peter van de Veer – cellist Delta Quintet
Rotterdam

 

Snaarwijzer.nl wordt door vele musici gewaardeerd. Zij bestellen via onze website. Wilt u persoonlijk advies? Mail naar info@snaarwijzer.nl of bel met onze werkplaats op tel. 0575-519769.

Michaël van Berkum

Zijn eerste strijkinstrumenten bouwde hij in 1984. Van 1988 t/m 1991 volgde hij de 3 jarige vioolbouwopleiding aan de ‘Welsh School of Violinmaking’ in Groot-Brittannië en sloot de opleiding cum laude af met Wilfred Saunders en Charles Beare als examinatoren.

Hierna werkte hij een korte tijd in de nieuwbouw bij Pascal Gilis in Brussel en was van 1992 t/m 1996 verbonden aan de werkplaats van Contrada Musica
(J. v/d Grinten- J. van Roon) te Amersfoort.

Sinds 1992 is hij actief in zijn werkplaats in een prachtig oud pand in de binnenstad van Zutphen.
Michaël speelt zelf cello.

Ina van Berkum

Is sinds 1999 werkzaam in de werkplaats. Binnen het bedrijf deed ze ervaring op in alle handelingen die in het vak voorkomen. Ina speelt zelf contrabas.


 

2005- 2018 © Snaarwijzer.nl (Disclaimer)