Winkelwagen | Uw account

Toonaangevend,
helder en scherp geprijsd!

Optuigen en afstellen

Veel van onze tijd zit in het professioneel optuigen van oude en nieuwe instrumenten. Ingekocht of door ons gebouwd, elk instrument kan alleen maar optimaal functioneren wanneer ze met de zorg en kunde is voorzien van o.a. een stapel, kam en een juiste combinatie van snaren.

Goede instrumenten met een slechte optuiging presteren in den regel slecht.

Klanten vragen zich vaak af of hun instrument wel zo goed mogelijk is afgesteld voordat ze overgaan tot de aanschaf van een ander instrument. Vaak blijkt dat met enkele aanpassingen het instrument in optima forma kan worden gebracht en de klant tevreden met het ’nieuwe’ oude eigen instrument verder gaat.

Het belang van snaren wordt daarbij door velen onderschat. In de afgelopen 25 jaar zijn er zoveel nieuwe snaren bijgekomen dat we een palet aan snaren hebben waarmee we naar hartenlust kunnen ’kleuren’.

Snaaranalyse

Snaaranalyse is een vast onderdeel van ons programma. Vanuit alle streken in Nederland en België komen strijkers voor een snaarsessie. De één met klachten over de klank, de ander is in principe tevreden, maar vraagt zich af of het instrument toch nog beter zou presteren met andere snaren. Telkens nieuwe snaren uitproberen is een kostbare zaak. Adviezen van medespelers zijn vaak van weinig nut omdat een snaar wel goed presteert op het ene instrument, maar ze het volkomen laat afweten op het andere.

We luisteren naar de wensen van de speler en op geleide van hun vraag doen we suggesties om snaar voor snaar uiteindelijk een instrument in balans te brengen en zowel eenheid in de klankkleur als het volume te doen ontstaan. Hiervoor maken we gebruik van een enorme voorraad testsnaren - van veel door ons gevoerde merken en soorten.

Heb je interesse? Maak dan een afspraak met onze werkplaats. Bedenk wel dat een instrument in een goede conditie moet zijn (inclusief optuiging) wil een snaaranalyse zin hebben. Bij een kromme kam of slecht passende stapels zullen we je eerst adviseren om deze te laten corrigeren, hetzij door ons, hetzij op een plaats van jouw keuze. Kiezen voor de juiste snaren is het sluitstuk in het proces om je instrument optimaal te laten presteren.

Voor diegene die van zelf-experimenteren houden en enig houvast zoeken is er op onze website ook meer te vinden over snaren in het algemeen. Meer weten? Klik dan hier.