Winkelwagen | Uw account

Toonaangevend,
helder en scherp geprijsd!

Kopen of huren?

Niet elke beginner wil meteen een instrument aanschaffen. Dat is ook vaak niet verstandig. We hebben een grote verhuurpraktijk over de afgelopen 25 jaar opgebouwd en spreken uit ervaring als we stellen dat huren in eerste instantie vaak de beste optie is i.p.v. directe koop.
Voor prijzen en huurvoorwaarden: Huren van een strijkinstrument.

Waarom huren?

Kinderen

Volwassenen

Steeds meer mensen hebben een diep verlangen eens een strijkinstrument te willen bespelen. Ze hebben ook meer dan vroeger de mogelijkheid om hier gehoor aan te geven. Dat je als kind moet zijn begonnen, vormt allang geen excuus meer. Volwassenen zijn nooit te oud om te starten, de lespraktijken lopen tegenwoordig vol met volwassenen tussen de 40 en 70 jaar. Wel lopen volwassenen soms tegen de volgende problemen aan:

Met bovenstaande punten in gedachten is het ook voor de startende volwassene zeker aan te raden om te beginnen op een gehuurd instrument. Zo test je voor een klein bedrag of je passie voor het strijkinstrument ook praktisch de juiste keuze is. Huur een poosje een kwalitatief goed instrument. Je kunt altijd nog tot aanschaf overgaan en mogelijk dan ook met wat meer wensen en eisen dan van de echte 'starter'.

Waarom kopen?

Heb je twee kinderen die het zelfde instrument bespelen en volgen ze elkaar op in maat? Dan is kopen wellicht voordeliger.

De meeste ouders beslissen tot koop van een instrument als wordt overgegaan naar de hele maat, meestal rond de leeftijd van 12-15 jaar.
Veel kinderen hebben er dan al vier tot vijf jaar opzitten en tonen doorzettingsvermogen. Er is een zekere smaak ontwikkeld en zijn zo zeer gevorderd dat een betere klasse nodig kan zijn. Hiermee kunnen ze 'verder groeien en er later het huis mee uit'.

Docenten adviseren in het algemeen naar een instrument uit te zien in een volgende prijsklasse:

Moet het altijd in deze klasse liggen? Nee, al naar gelang je eisen, het beschikbare budget en het talent van je kind kun je ook gerust hieronder eens iets uitproberen. Verrassend genoeg zijn er in de klasse van de eenvoudige instrumenten ook soms die buitengewoon goed klinken. Stel het maximale wat je uit wilt geven vast en probeer daaronder uit. Als de goedkoopste de beste is, moet je die nemen! Prijs zegt niet altijd wat. Wel is het fijn als je kunt kiezen tussen drie of vijf instrumenten. Geen enkel instrument klinkt hetzelfde. Vaak weet je niet zo goed wat je zoekt, maar door vergelijking wordt het snel duidelijk.

Heb je bij ons gehuurd? Dan heb je ook nog een bedrag gespaard. Dit bedrag wordt bij de koop van een instrument in mindering gebracht.

Strijkinstrumenten uit onze verhuur ter verkoop

In onze verhuur vinden we dat de kwaliteit van instrumenten hoog moet zijn en zo moet blijven. Niet alleen in klank maar ook in onderhoud en zicht.
We vervangen continue instrumenten die voor ons niet meer aan onze kwaliteitseisen voldoen en bieden die voor een lagere prijs ter verkoop aan. Voor ons zijn het reserve-instrumenten, d.w.z. ze liggen klaar alsof ze morgen toch weer bij ons het huurcircuit in kunnen gaan, dus nagekeken, bijgewerkt en in goede conditie. Zo kun je soms voor weinig geld een goed klinkende viool of cello krijgen die we 'afstoten'. Vaak gaat het hier wel om de kleinere maten.
Informeer gerust.